Zašto je Hyvä tema važna?

Sa Magentom radimo od 2007. godine kada se još zvao Varien. Mi jednostavno volimo fleksibilnost, skalabilnost i proširivost Magenta. Takođe, Magento je kao stovren za složene projekte, i zato bi svaki programer rekao da je Magento savršen. Ali, kao i uvek, postoji problematična strana. Front-end. Glavni razlog za prebacivanje na druge platforme su problemi sa performansama front-end Magenta. Brzina učitavanja veb prodavnice drastično utiče na poslovanje vaše e-trgovine. Takođe, nakon prošlogodišnjih ažuriranja Google algoritma, stranice koje se sporo učitavaju se gotovo sigurno neće pojaviti na prvoj stranici Google pretrage.
Smanjivanje vremena potrebnog da se vaša Magento veb prodavnica učita zahteva mnogo vremena, novca i truda i jednostavno ne možete da postignete rezultat 100/100 na Google PageSpeed-u. Ali ako zamenimo podrazumevanu Magento temu, Luma, sa Hyvä temom, dobićemo neverovatnu ocenu 100/100. Šta je caka? Podrazumevana Magento tema učitava preko 200 JS/CSS resursa (1,5 megabajta), dok Hyvä učitava samo 2 (0,2 megabajta). Villem Vigman, tvorac Hyvä-e, smanjio je složenost i uklonio RequireJS, Knockout i UIComponente kako bi došao do željenih rezultata.

U redu, već smo istakli da je glavni cilj Hyvä-e da reši probleme sa performansama na koje smo nailazili kod Lume. Uz to, postoje neke druge prednosti korišćenja Hyvä-e, uključujući:
1. Povećane stope konverzije
2. Smanjeni troškovi i vreme izlaska na tržište
3. Fleksibilnost
4. Prilagodljivost

1. Povećane stope konverzije

Poboljšanje performansi veb prodavnice rezultira većom stopom konverzije. Nedavna istraživanja pokazuju da za svaku sekundu koja je potrebna za učitavanje stranice duže od globalnih referentnih vrednosti (2 sekunde za desktop i 4 sekunde za mobilne uređaje), gubite do 7% u stopi konverzije. 7% tokom cele godine ako uzmite u obzir i vaše primetićete da je vaše poslovanje ostalo bez dosta profita. Neprihvatljivo i apsolutno izbežno sa prelaskom na Hyvä temu!

2. Smanjeni troškovi i vreme izlaska na tržište

Hyvä tema ne samo da ubrzava performanse vaše veb prodavnice već vam i štedi novac i vreme. Arhitektonska jednostavnost Hyvä teme olakšava život programerima. Tema je zasnovana na najnovijim alatima za veb razvoj, tako da ima manje front-end koda i datoteka kroz koje treba proći, što programerima olakšava izradu novih funkcija i rešavanje problema. Ovo značajno smanjuje vreme i troškove razvoja i štedi novac vama. Uz to rečeno, razumemo koliko su poslovni troškovi u porastu i koliko treba da budete oprezni sa novcem i resursima. Zbog toga mi u Younify-u mislimo da imamo rešenje za vaš problem. Kontaktirajte nas da biste saznali više o tome kako vam možemo uštedeti još više novca.

3. Fleksibilnost

Obično su performanse glavni fokus kada je Hyvä u pitanju, ali naravno, fleksibilnost i prilagodljivost su takođe ključni faktori pri izboru platforme za e-trgovinu za vaše poslovanje. Na kraju krajeva, svaka onlajn prodavnica želi da ima svoj izgled i najsavršenije moguće korisničko iskustvo. I svaki vlasnik preduzeća želi da se njegova onlajn prodavnica aktivno izdvaja od prodavnica svojih konkurenata kroz prilagođene karakteristike i dizajn.
Hyvä-ova tema je potpuno ubedljiva i u ovoj oblasti, posebno zato što se koriste savremeni pristupi i ne postoje ograničenja u pogledu fleksibilnosti i prilagodljivosti.

4. Prilagodljivost

Ako već imate Magento 2 veb prodavnicu, ne brinite.
Sa Hyvä temom, ne morate da počinjete od nule. Umesto toga, samo zamenite trenutnu temu i izbegavajte da ponovo kreirate svoje funkcije pozadinskog/admin panela. Jer već imate sve podešeno u pozadini. I bilo da započinjete novi projekat od nule u Magento 2 ili prelazite sa Magento 1, možete koristiti funkcije Hyvä teme. Međutim, Hyvä tema je dostupna samo za Magento 2 (ne za Magento 1).

 

Zaključak

Mi u Younify-u smo veliki “fanovi” Hyvä teme i prednostima koje ona donosi našim klijentima. Hyvä tema je u osnovi Magento 2 front-end na totalno drugom nivou. Ima ogroman potencijal i, po našem mišljenju, trebalo bi da ga razmotre svi vlasnici Magento 2 prodavnica koji ozbiljno razmišljaju o razvoju svog onlajn poslovanja.
Izbor platforme za e-trgovinu je izazovan, ali ako donesete pametnu odluku, ona se jednostavno mora isplatiti. Mi i ljudi koji stoje iza Hyvä-e čvrsto verujemo da je kombinacija Hyvä + Magento verovatno najbolja kombinacija za realizaciju projekata e-trgovine, od malih do velikih, od jednostavnih do složenih.