Otkrijte prednosti naše Hyvä Essentials Pack teme: Prilagođena Magento tema za poboljšano korisničko iskustvo i vreme isporuke za razvoja veb prodavnice

Younify-jev prvi kontakt sa Hyvä temom bio je pre oko 2 godine kada smo napravili zadatak za našeg starijeg frontend programera da istraži Hyvä-u.

Nakon malo testiranja i implementacije, bili smo prijatno iznenađeni koliko je Hiva tema dobra i svim prednostima koje može da donese kupcima.

Stvarno, ljubav na prvi pogled?!

Da, i evo kako se to dogodilo. U to vreme smo imali jedan novi projekat za koji smo ulazili u fazu izrade i odlučili smo da dodelimo dva tima, jedan tim koji radi na osnovi Luma teme, sa prilagođenim dizajnom, a drugi tim koji radi na osnovi Hyvä teme. Uglavnom smo želeli da uporedimo proces razvoja i konačni rezultat.

Bili smo šokirani rezultatima; ne samo što smo ranije završili prilagođavanje dizajna sa Hyvä-om, već je i bio mnogo bolje izrađeno od onog sa osnovom Luma-e. Stranice su se učitavale mnogo brže; ocena brzine stranice je bila toliko bolja da ih nismo mogli da uporedimo uopšte sa rezultatima Luma-e. Jedini nedostatak koji smo tada videli je to što su ekstenzije bile nekompatibilne sa Hyvä-om, pa smo morali da napišemo naše module za kompatibilnosti. Čak i uz to, Hyvä tim je završio pre tima Luma.

Ostalo je istorija…

Nakon što je naša prva Hyvä prodavnica pokrenuta live, otišli ​​smo do nekoliko naših velikih klijenata zasnovanih na Luma temi, kako bismo im pokazali Hyvä-u i videli njihovu reakciju. Bilo je nesporno da su bili šokirani koliko dobro Hyvä tema radi, ali je bilo teško naterati ih da pređu na Hyvä-u jer bi to značilo značajno ulaganje sa njihove strane. Jer, u suštini, morali bismo da ponovo izgradimo njihovu prodavnicu od nule, ali u to vreme, oni su bili zadovoljni svojom verzijom prodavnice. Investicija im nije imala smisla, posebno s obzirom na ograničenja kompatibilnosti sa ekstenzijama.

Sve ide dobro, ali ne sjajno…

Nakon inicijalnih dobrih povratnih informacija, shvatili smo da nam je potrebno nešto da dodatno skratimo to vreme razvoja i dodamo još poboljšanja u prodavnice naših klijenata kako bismo mogli da ih „nateramo“ da pređu na Hyvä-u zbog svih svojih prednosti. I tada se rodila ideja o “Hyvä Essentials Pack” temi.

Zajedno sa našim vođama tima, identifikovali smo nekoliko koraka u našem procesu izgradnje koje bi trebalo da pokušamo da poboljšamo:

 • Brža tipografija stranica
 • Identifikacija ekstenzija koje najčešće koriste naši klijenti i učiniti ih kompatibilnim
 • Lakši, bolji i napredniji CMS stranica
 • Poboljšanje osnovnog izgleda Hyvä teme kako biste ispunili zahteve njihovih marketinških kompanija

Dok smo pravili našu prilagođenu temu zasnovanu na Hyvä-i, jedan od naših većih klijenata je odlučio da rekonstruiše celu svoju veb prodavnicu. Tada smo videli da je ovo savršeno vreme da im predložimo Hyvä-u, što su oni odmah prihvatili. Ovo je bio naš prvi veliki projekat na kojem smo mogli da „Hiva Essentials Pack“ temu i da je dodatno je poboljšamo.

Između ostalog…

Evo liste ekstenzija i modula koje tema Hyvä Essentials Pack ima i zašto je Hyvä Essentials tema uopšte “Pack”:

 • Amasty FAQ
 • Amasty Brand
 • MGS StoreLocator
 • Ajax Add to Cart
 • Custom product labels
 • Additional category SEO description/text
 • Custom Product page template tailored according to the latest standards
 • MegaMenu extension

Dok smo radili na ovom projektu, shvatili smo da iako je Hyvä tema dobro napravljena i optimizovana za brzinu, ako se ne pridržavate nekoliko pravila, lako je možete učiniti veoma komplikovanom i poništiti neke njene ključne benefite. I ne radi se samo o promenama sadržaja za koje je klijent zadužen, već i o razvoju koji primenjuju programeri. Identifikovali smo ove slabe tačke i prilagodili Hyvä Essentials Pack temu. Na primer, primetili smo da kada koristimo Magento Page Builder, našim klijentima je lako da promene početnu stranicu tako da ocena brzine stranice drastično opadne (sa mobilnih 95 rezultata na 70+ rezultata). Naše rešenje je bilo da kreiramo naš modul koji će proširiti i optimizovati Magento Page Builder i dodati unapred pripremljene Magento Page Builder šablone. Ovo ima ogroman uticaj na poboljšanje performansi. Gledajući sa strane korisnika, mogli bi da kreiraju/promene CSM stranice mnogo brže, a prednost je što će stranica automatski dobiti ocenu brzine stranice od 90+. Nije li to prosto savršeno?

Ovo nam je otvorilo oči!

Shvatili smo da nije samo ključno za Hyvä Essentials Pack temu da ima brže vreme razvoja i novi dizajn zasnovan na najnovijim zahtevima marketinške agencije, već i da moramo da postoje načini koji će obezbediti da ocena brzine stranice ostane iznad 90+ bez potrebe da satima optimizujete stranice.

Naravno, sve van originalne verzije ima ograničenja; ne možete uvek predvideti šta će klijent izmeniti u svojoj veb prodavnici. Čak i sa svim optimizacijama koje smo dodali i konstantnom razvoju Hyvä teme, vidimo da naši klijenti ili partneri prave promene koje će smanjiti 90+ rezultat. Međutim, s obzirom da se rezultat sada može popraviti u roku od 30 minuta do 2 sata, i dalje je najbolje rešenje koristiti Hyvä temu.

Uspeli smo, a sada…

Posle skoro 2 godine rada sa Hyvä-om i sa preko 11 izgrađenih Hyvä prodavnica, i preko 20 kreiranih modula kompatibilnosti, srećni smo što možemo da kažemo da korišćenjem Hyvä Essentials Pack-a možemo razviti uspešnu Hyvä prodavnicu za manje od mesec dana. Naravno u zavisnosti od zahteva klijenta i koliko on želi da bude uključen u projekat. Hyvä prodavnice mogu čak i da postanu live za oko mesec i po dana! To zaista zvuči sjajno, ali kao što smo spomenuli, to ne znači da se sve prodavnice mogu uraditi za ovo vreme; zavisi od složenosti radnje i zahteva klijenata.

Zaključak

Da rezimiramo, zašto smo napravili Hyvä Essentials Pack i zašto ga nastavljamo unapređivati:

 • Vreme izrade teme je skraćeno za oko 170 sati
 • Hyvä Essentials ima ugrađenu podršku za nekoliko glavnih ekstenzija
 • Layouts su prilagođeni da udovolje najnovijim zahtevima marketinških kompanija
 • Urađene su dodatne optimizacije koje će osigurati da promene sadržaja nemaju značajan uticaj na ocenu brzine stranice
 • Preko 30 unapred napravljenih šablona CMS stranica koje možete izabrati
 • Mogućnost da vidite svoju prodavnicu na Hyvä temi za manje od 2 nedelje sa stilovima vaše prodavnice (trenutni stilovi ili novi stilovi)
 • Agilan pristup razvoju vaše teme, tema je izgrađena u fazama u kojima možete da radite sa našim dizajnerima i programerima kako biste prilagodili dizajn stranica dok je faza izrade u toku
 • Vaša prodavnica će biti objavljena sa ocenom brzine stranice od 90+ (ali naš cilj je 95+) na mobilnom uređaju

Dakle, da… Na kraju krajeva, naša Hyvä Essentials tema je moćna i fleksibilna tema koja će pomoći trgovcima da brže dobiju svoju veb prodavnicu, prilagođenu samo za njihove potrebe, i uvek sa brzim performansama. Ali takođe, u isto vreme, to mnogo olakšava život programerima. Ne ustručavajte se da nas kontaktirate i podignite svoju Magento prodavnicu na viši nivo!